ODOBRENA SREDSTVA ZA REKONSTRUKCIJU POZORIŠTA „DOBRICA MILUTINOVIĆ“

Gradske vesti

Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama odobrio je finansiranje rekonstrukcije pozorišta „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici. Odobrena sredstva iznose 130 miliona dinara.

Tim povodom u Gradskoj kući upriličena je konferencija za medije na kojoj su govorili gradonačelnica Svetlana Milovanović i načelnik Gradske uprave za kulturu i sport Vasilj Ševo.

Gradonačelnica Milovanović je izrazila zadovoljstvo povodom toga što je prijava koju je podneo Grad ocenjena sa naviše bodova od strane stručne komisije Sekretarijata, što ukazuje na veliki značaj ovog projekta.

Milovanović je dodala da u narednim danima sledi potpisivanje ugovora, a potom sastanci sa stručnim službama, kako bi se definisale sve aktivnosti i spremno dočekalo izvođenje radova, uz pripremu konkursne dokumentacije i raspisivanje javne nabavke za izbor izvođača radova.

Radi se o specifičnom objektu i samim tim posebnoj vrsti radova. Ukoliko sve bude išlo po planu, radovi bi se izvodili u letnjem periodu, kako bi se nova sezona dočekala u rekonstruisanom objektu, zaključila je Milovanović.

Kako je rekao načelnik Ševo, rekonstrukcija pozorišta će obuhvatiti građevinske radove, kao što je sanacija krovne konstrukcije sa pratećim limarskim radovima, zidarske radove u sali i atrijumu, pozorišnu salu, kompletnu scenu, ulazni hol sa sanitarnim čvorom.

Ševo je dodao da će se prilikom rekonstrukcije koristiti materijali koji će ispuniti sadašnje protivpožarne uslove, tako da će se nivo bezbednosti podići na najviši nivo.

U pozorišnoj sali u prizemlju i na balkonu izvršiće se promena nagiba podne ploče, visina bine se spušta, a sve u cilju poboljšanja vizure gledalaca i povećanje broja mesta. Postojeće stolice se rekonstruišu, izvode se molersko farbarski i keramički radovi, nova elektro instalacija sa savremenom rasvetom i audio opremom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *